Miksi nykyaikainen implantti ei vuoda?

Miksi nykyaikainen implantti ei vuoda?

Perinteisesti on rintaimplantit täytetty suolaliuoksella tai silikonigeelillä. Turvallisuuden nimissä Motiva suolaliuoksella täytettyjä implantteja ei suosittele.

Suolaliuokseen liittyvät riskit

Suolaliuoksella täytetyn implantin ongelmana on vuotovaara. Ajan myötä saattaa implantin kuoren läpi suodattua nestettä, mutta suolarakeet jäävät tallelle.

Tyhjentynyt kuori alkaa poimuilla ja poimut hankautumaan toisiaan vasten, kunnes implantti muuttuu kitkan tuloksena heikommaksi. Sen takia implantin kuori saattaa rikkoutua ja liuos valua siitä kokonaan ulos.

Silikonigeeli on merkittävästi turvallisempi

Silikonigeelin yhtenäisyys ei salli sen suolaliuoksen tavalla vuotaa. Mutta siitä huolimatta on lisäturvallisuuden nimissä implantin kuoressa myös erityinen suojakerros, joka estää geelin valumisen. Yleensä tätä kerrosta paljain silmin ei näe.

Motiva on suojakerrokselle antanut vaaleansinisen sävyn, jotta se olisi havaittava myös paljaalla silmällä. Näin on kirurgilla ennen implantin laittamista helppo tarkistaa, onko suojakerros olemassa ja ehjä ja implantti näin ollen laittamiseen vaaraton.