Implantit, raskaus ja imetys

Kuinka kauan pitäisi raskauden jälkeen odottaa, ennen kuin voi laittaa implantit?

Imetyksen loputtua rintojen pitäisi palautua alkuperäiseen kokoonsa. Joissakin tapauksissa ne kuitenkin muuttavat luonnollista ulkonäköään ja joko pysyvätkin suurempina, pienentyvät tai laskeutuvat alaspäin.

Yleensä suositellaan lykkäämään rintaimplanttien laitto vähintään kuuteen kuukauteen imetyksen lopettamisesta, jotta nähdään rintojen synnytyksenjälkeinen lopullinen koko ja muoto. Vasta sitten voidaan arvioida, millainen implantti auttaa luomaan kauniit mittasuhteet vartalolle ja varmistamaan rintojen halutun muodon sekä koon.

Voiko rintaimplanteilla imettää?                                                                  

Vaikkakin yleensä ei ole imetys implanteilla naisille ongelma, on otettava huomioon, että joissakin tapauksissa se saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai osoittautua aivan mahdottomaksi.

Rintaimplantit sinänsä eivät vaikuta naisen imetyskykyyn. Mutta imetysmahdollisuus riippuu kuitenkin leikkauksen teknisestä toteutuksesta.

On varottava, ettei leikkauksessa vahingoiteta rintarauhasia. Jos leikkaus tehdään kainalon alta tai rintapoimusta, niin useimmissa tapauksissa rintarauhaisiin ei kosketa. Vakavampi riski on leikkauksissa, jotka toteutetaan nännipihaa ympäröivän viillon kautta, koska sitten on rintarauhasten vahingoittamisriski suurempi.