Pitääkö implantti vaihtaa?

Yksi potilaiden usein kysytyistä kysymyksistä kuuluu: „Pitääkö rintaimplantit vaihtaa tietyin väliajoin?“

Rintaimplanttien vaihto on menneisyyttä

Näkemys, että rintaimplantit on tietyn ajan kuluttua varmaan vaihdettava, on vanhentunut.

Pitkään valmistettiin rintaimplantteja, joissa käytettiin juoksevaa silikonigeeliä. Mutta geeliä tihkui jatkuvasti pieniä määriä implantin kuoren läpi naisen kehoon ja myös kuoren fyysiset ominaisuudet olivat huonommat. Näistä syistä piti implantti joka tapauksessa joskus vaihtaa.

Myös tänään käytettävissä implanteissa on vanhentunut suositus vaihtaa ne uusiin 10-15 vuoden kuluttua laittamisesta, mutta todellisuudessa kestävät nykyaikaiset silikoni-implantit laatunsa ja fyysisten ominaisuuksien ansiosta jopa monta kertaa pidempään. Tämä edellyttää tietysti, että potilas käy säännöllisesti rintojen tarkastuksessa.

Silikonigeeli ja kuori takaavat pitkäaikaisen keston

Nykyään valmistettavia implantteja ei todennäköisesti tarvitse 10-15 vuoden kuluttua vaihtaa, koska implanttimateriaalien koostumus on sellainen, että se ei vuoda enää.

Motiva-implantit on täytetty silikonigeelillä, jota ympäröi erityinen suojakerros. Silikonigeeli ei pääse vuotamaan implantista jopa pitkään aikaan. Näin ollen ei ole mitään tarvetta vaihtaa implanttia vain „kaiken varalta“.