Mikä on implantin heikoin paikka?

Kun katsoa implanttia tarkemmin, sen pohjassa on pyöreä paikkalappu, joka erottuu selvästi implantin muusta pinnasta. Materiaali kyllä on sama, mutta paksumpaa ja jäykempää. Lappu kiinnitetään implantin kuoren pohjaan kuoren valmistumisen viimeisessä vaiheessa ja siihen on kaiverrettu tärkeät tuotetiedot. Tämä lappu onkin yleensä implantin kuoren heikoin paikka.

Jos implantti jonkun fyysisen tekijän takia rikkoutuu, niin todennäköisesti juuri pohjalta, lapun reunojen kohdalta. Se nimittäin on implantissa ainoa paikka, joka ei ole erottamaton osa kokonaisuutta, vaan on liimattu päälle myöhemmin. Monissa tapauksissa paikkalapun ja kuoren liitoskohta on vaurioitunut jo implantin laittamisen yhteydessä. Ja vieläkin pahempi on tilanne, jossa geeli alkaa vuosien mittaan hissukseen ja näkymättömästi tihkua ulos.

Miten sitten olisi mahdollista ratkaista tämä ongelma? Motiva käyttää paikkalapun liimaamisen sijasta vulkanointimenetelmää. Se tarkoittaa, että tämä lappu ja kuori sulatetaan yhteen, yhdeksi kokonaisuudeksi. Motiva myöskään ei kaiverra tuotetietoja lappuun, ne painetaan sinne kohokirjaimin. Näin ollen tuotetiedot tekevät lapusta vahvemman, ei heikomman.

Nämä seikat voivat näyttää pikkuseikoilta, mutta niillä on merkittävä rooli implantin muuttamisessa vieläkin turvallisemmaksi. Jo yksi repeytynyt implantti on liikaa – siksi Motiva poistaa pienimmätkin riskit.